Mesleki Yeterlilik Nedir?
Bilgi, Beceri ve Yetkinlik sahibi olduğunun göstergesi midir? Bireyler için avantajı nedir?
MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca, yetki kapsamlarında yer alan ulusal yeterlilik(ler)de tanımlanmış esaslara göre yürütülen ölçme değerlendirme faaliyetleri sonucunda başarılı olan bireyler için düzenlenen ve bireyin söz konusu ulusal yeterlilikte belirtilen öğrenme kazanımlarına (bilgi, beceri ve yetkinlik) sahip olduğunu gösteren belgelerdir.
Kalite güvencesi sağlanmış ve uluslararası personel belgelendirme standardına göre akredite edilmiş bir sistem aracılığıyla tarafsız, tutarlı, âdil ve güvenilir şekilde yapılan ölçme değerlendirmeler sonucunda başarılı olan bireylere MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenir.
Koç (Seviye 6)
Ulusal Yeterliliği 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu ile anılan Kanun uyarınca çıkartılan “Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliği” hükümlerine göre hazırlanmıştır.
Yeterlilik taslağı, 12/12/2013 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü ile görevlendirilen Koçluk Platformu Derneği, Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği ve Yönderlik ve Koçluk Derneği tarafından hazırlanmıştır. Hazırlanan taslak hakkında sektördeki ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri alınmış ve görüşler değerlendirilerek taslak üzerinde gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Nihai taslak MYK İş ve Yönetim Sektör Komitesi tarafından incelenip değerlendirildikten ve Komitenin uygun görüşü alındıktan sonra, MYK Yönetim Kurulunun 22/07/2015 tarih ve 2015/32 sayılı kararı ile onaylanarak Ulusal Yeterlilik Çerçevesine (UYÇ) yerleştirilmesine karar verilmiştir.
Koçlara yönelik Mesleki Yeterlilik Mentorlüğü
Mesleki Yeterlilik Kurumunun Koç Seviye 6 Meslek Yeterlilikleri Değerlendirici ölçütleri baz alınarak hazırlanmış bir mentörlük hizmetidir.
MYK Yeterlilik Sınavı hazırlık mentörlük sürecinde;
Mentorlük süreci : 2 gün / 6 saat toplam 12 saattir.
Mentorlüğümüz, Etik ilkelerimiz doğrultusunda sınav sorularına yönelik değil Yetkinliğe yöneliktir.
Daha Fazlası için bizi 0 505 761 00 81 arayabilir veya İletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.
Koçluk Mesleği ve kendi gelişiminiz için bir Fark yaratın. Mesleğinize sahip çıkın ve Farkınızı Mesleki Yeterlilik belgenizi alarak ortaya koyun.
Mesleki Yeterlilik Kanunu
Ulusal Standart
Ulusal Yeterlilik
Ulusal Yeterlilik Sınav ve Değerlendirme kimler tarafından ve nasıl gerçekleştiriliyor?
Anka Koçluk Eğitim Danışmanlık Belgelendirme A.Ş. TÜRKAK tarafından AB-0115-P akreditasyon numarası ile akredite edilmiş ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 15UY0215-6 KOÇ (Seviye 6) ulusal yeterliliği kapsamında YB-0077 kodu ile yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşudur.
Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu; Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından ya da Avrupa Akreditasyon Birliği bünyesinde çok taraflı tanıma anlaşması imzalamış başka akreditasyon kurumlarınca ilgili ulusal yeterliliklerde TS EN ISO/IEC 17024 standardına göre akredite edilmiş, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yapılan inceleme, denetim ve değerlendirme sonucunda ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek için gerekli şartları sağladığı tespit edilen personel belgelendirme kuruluşudur.”
MYK web sitesine ulaşmak için tıklayınız.
Ulusal Yeterliliklere ulaşmak için tıklayınız.
“Anka Koçluk, 30 Eylül 2016 tarihinde AB-0115-P akreditasyon numarası ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş ve 10 Nisan 2017 tarihinde YB-0077 kodu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilerek yetki kapsamındaki ulusal yeterliliklerde sınav ve belgelendirme faaliyetlerine resmen başlamıştır.”
MYK Yetki Belgesi için tıklayınız.
KOÇ (Seviye 6) Mesleki Yeterlilik Belgesi Başvurusu için ankabelge.com web sitesini ziyaret ediniz.